Wenkbrauwen

Waarom permanente make-up?

Wenkbrauwen zijn de haartjes die op de bovenrand van onze oogkas groeien. Ze hebben een paar doelen. De haartjes zorgen ervoor dat zweet en vuil minder makkelijk in de ogen terecht kunnen komen. Ze hebben ook een belangrijke functie in het weergeven van emoties.

permanente-makeup-foto-1

Om deze laatste reden kijken wij tijdens een gesprek onbewust naar de wenkbrauwen van onze gesprekspartner. Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen, met name vrouwen, veel aandacht besteden aan hoe ze eruit zien. Om ze een mooiere vorm te geven worden ze geëpileerd en / of aangezet met wenkbrauwpotloden. Vooral het epileren brengt wat risico’s met zich mee. Na verloop van tijd groeien de haartjes niet meer terug, wat ervoor kan zorgen dat de wenkbrauwen te dun worden.

Permanente make-up kan in veel gevallen uitkomst bieden om mooie, natuurlijke wenkbrauwen na te maken. Het pigment kan geen zweet en vuil tegenhouden, maar wel de gezichtsexpressie beter laten overkomen. Het is geschikt voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen of dunne wenkbrauwen heeft, niet tevreden is met de vorm van de wenkbrauwen, of geen zin heeft om dagelijks make-up aan te brengen.

Vóór de behandeling

Het aanbrengen van PMU verdient veel aandacht, vooral bij de wenkbrauwen. Het pigment blijft één tot vier jaar zitten, dus het zou erg vervelend zijn als er een fout wordt gemaakt. Je wilt immers niet naar huis gaan met twee ongelijke wenkbrauwen!

Voordat de permanente make-up behandeling kan beginnen, moet er eerst goed gekeken worden naar wat voor soort wenkbrauw het beste bij jou past. Er zijn verschillende gezichtsvormen en daarmee verschillende type wenkbrauwen. Van nature groeien wenkbrauwen namelijk langs de rand van je oogkassen, en volgen daarmee jouw gezichtsvorm. Er bestaat een makkelijke test waarbij je kunt zien hoe jouw wenkbrauwen zouden moeten zijn.

De ideale wenkbrauw vormwenkbrouw

We gaan uit van drie lijnen. Je wenkbrauw begint boven je binnenste ooghoek. Dit kun je meten door een pen of latje tegen je neusvleugel aan te houden, en recht langs je ooghoek te laten lopen. Het einde van je wenkbrauw ligt iets buiten je buitenste ooghoek. Vanaf je neusvleugel volg je een schuine lijn langs je buitenste ooghoek naar het einde van de wenkbrauw. De laatste lijn bepaalt waar het hoogste punt van je wenkbrauw hoort te zitten. Kijk hiervoor recht vooruit en trek een lijn vanaf de neusvleugel schuin  omhoog langs de buitenkant van je pupil.

We gaan hier wel uit van een gezicht waarbij de beide ogen ongeveer één oogbreedte uit elkaar staan. Bij een gezicht waar de ogen iets verder uit elkaar staan, kunnen de wenkbrauwen het beste verder naar binnen (richting de neus) lopen om deze afstand te verkleinen. Andersom kunnen de wenkbrauwen van ogen die dichter op elkaar staan beter iets verder naar buiten beginnen om de afstand te vergroten.

Gezichtsvormen

Nu je weet hoe breed je wenkbrauwen moeten zijn en waar het hoogste punt zit ben je er nog niet. Je kunt de wenkbrauwen immers rond of hoekig maken, en het hoogste punt in verhouding hoog of laag houden. Er moet nu naar de gezichtsvorm gekeken worden om de vorm verder te definiëren. Hieronder zie je een overzicht van welke wenkbrauw het beste bij welke gezichtsvorm past.

Ovaal

De ovale gezichtsvorm wordt vaak gezien als de meest ideale. Meerdere wenkbrauwvormen zullen mooi staan, al passen licht gebogen wenkbrauwen het mooist bij deze vorm.

 


langwerpig

Langwerpig

Voor een langwerpig gezicht is een wat plattere wenkbrauw aan te raden. Op deze manier zal het gezicht wat korter lijken en behoud je een vriendelijke uitstraling.

 

 


rond

Rond

In tegenstelling tot een langwerpig gezicht, kun je met een rond gezicht deze wat langer en smaller laten lijken door het hoogste punt van de wenkbrauw wat hoger dan gemiddeld te hebben. De wenkbrauwen moeten niet te rond worden gemaakt, want anders lijkt het gezicht nog ronder. Een hoekige wenkbrauw is de beste optie.

 


vierkant

 

Vierkant

Je hebt hier twee keuzes. Je kunt een hoekig of vierkant gezicht zachter maken door de wenkbrauwen extra hoekig te maken, of door ze een hoge, zachte boog te geven.


 

ruit

Ruit

Bij deze gezichtsvorm steken de jukbeenderen extra uit. Je kunt het bovenste deel van je gezicht smaller laten lijken door gebogen wenkbrauwen te maken die een klein beetje golven (een beetje als de letter S). Het is een fijne vorm die veel mensen mooi vinden. Deze wenkbrauwvorm kan ook bij een hoekig gezicht mooi staan.

 


hart

Hart

Net als bij de ruitvorm is ook hier de bovenkant van je gezicht iets breder. Met een ronde en gebogen wenkbrauw die niet te lang is, krijg je het mooiste effect..

 


 

Bij het intakegesprek wordt er van deze basis uitgegaan bij het bepalen van de uiteindelijke vorm van de wenkbrauw. Uiteraard houden wij ook rekening met jouw persoonlijke smaak en wensen, maar wij willen graag dat je tevreden naar huis gaat met wenkbrauwen waar je een paar jaar lang plezier van zult hebben. Wij zullen je daarom altijd adviseren om te kiezen wat bij jou het natuurlijkst staat, en niet wat op dat moment in de mode is.

De behandeling

Het laten zetten van permanente make-up heeft veel weg van tatoeëren, alleen wordt het pigment minder diep in de huid  aangebracht. Hiervoor zijn er meerdere technieken ontwikkeld. Deze worden hieronder besproken.

Haartjes techniek

Met de haartjestechniek worden er fijne lijntjes met een naald in de huid getekend. Van een afstand zijn deze niet van echte haartjes te onderscheiden. Belangrijk voor een goede uitvoering van deze techniek is dat de lijntjes niet als een barcode naast elkaar liggen. Als je goed kijkt naar je wenkbrauwen, kun je zien dat de haartjes allerlei kanten op groeien en over elkaar heen liggen. De lijntjes zullen ook in meerdere richtingen worden gezet om een natuurlijk effect te creëren.

Het is onze ervaring dat deze techniek minder pijnlijk is dan de hairstroke techniek (met mesjes) en dat het resultaat langer mooi blijft.

Schaduw techniek

Je kunt je wenkbrauwen voller laten lijken door simpelweg meer haartjes te laten tekenen. Het gevaar bestaat dan echter dat de afzonderlijke haartjes niet meer goed zichtbaar zijn, en het natuurlijke resultaat verloren gaat. In plaats daarvan kan er gekozen worden voor de schaduwtechniek. Met deze techniek lijkt het net alsof de wenkbrauwen zijn ingekleurd met oogpotlood. De kleur is vaak iets lichter dan de wenkbrauwhaartjes om een mooie egale wenkbrauw te krijgen waarbij de details (de haartjes) zichtbaar blijven.

3D techniek

Om een 3D-effect te creëren wordt er niet veel anders gedaan dan de bovenstaande technieken te combineren. Eerst worden er met de haartjes techniek wenkbrauwhaartjes getekend en vervolgens wordt er schaduw toegevoegd om extra diepte te krijgen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling duur ca. 1.5 tot 2 uur

Intakegesprek

Voor de behandeling begint vindt er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats!

Tijdens het INTAKEGESPREK wordt er samen met u gekeken naar uw wensen, de vorm en de kleur van de wenkbrauwen.

Bij angst voor pijn +/- 30 min

Er kan een plaatselijke verdoving (emla creme) worden gebruikt. Dit kunt u via de huisarts/apotheek regelen en meenemen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zullen de wenkbrauwen nog wat te donker lijken. Dit komt doordat de huid verzadigd is met pigment. Tijdens de eerste week zullen ze vanwege de natuurlijke vernieuwing van de huid vervagen. Na de herstelperiode van minimaal vier tot zes weken zal de behandeling herhaald worden. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Hierna zijn de wenkbrauwen voor het komende jaar permanent.

Voor een goed resultaat is het belangrijk om de wenkbrauwen na elke behandeling goed te verzorgen. Je krijgt alle informatie en een gratis nazorgproduct mee die je nodig hebt. Vermijd tijdens de eerste week na de behandeling in ieder geval zoveel mogelijk contact met water en zonlicht, om te voorkomen dat de wenkbrauwen extra vervagen.

 

Waarom voor ons

  • Wij alleen werken met hoogwaardige cosmetische producten
  • Hebben jarenlange ervaring met gezicht behandelingen en liefde voor het vak.
  • Aantrekkelijke prijzen en regelmatige acties

Bekijk Tarieven