Eyeliner

 

permanente-make-op-eyeliner-3d

Waarom permanente make-up?

Make-up voor bij de ogen, zoals mascara en oogpotlood, worden van alle gezichtsmake-up het meeste gebruikt. Oogpotlood of eyeliner wordt gebruikt om de ogen sprekender te maken. Door het donkere lijntje aan de rand van de oogleden lijken de wimpers voller. Dit trekt de aandacht naar de ogen, en wordt als aantrekkelijk gezien. Het is ideaal als je weinig wimpers hebt.

Eyeliner wordt door veel vrouwen gebruikt, maar de aanschaf van make-up kan op den duur aardig in de kosten oplopen. Daarnaast kost het elke dag tijd om de make-up netjes aan te brengen. Permanente make-up is dan een goede investering. Permanente eyeliner is echter niet alleen geschikt voor vrouwen die tijd en geld willen besparen. Ook mannen kiezen ervoor om stipjes tussen de wimpers te zetten. Met permanente eyeliner krijg je een natuurlijke look zonder veel gedoe, en je zult je een stuk fijner voelen met hoe je ogen eruitzien.

Hoe werkt het?

Het aanbrengen van PMU verdient veel aandacht. Niet alleen komt de naald dicht in de buurt van je ogen, maar het zou erg vervelend zijn als er een fout wordt gemaakt. Het pigment blijft namelijk één tot vier jaar zitten, en je wilt niet naar huis gaan met twee ongelijke eyeliners!

Voorbereiding

Wanneer je bij ons binnenkomt, is er eerst een intakegesprek. We bespreken met jou wat je wilt laten doen, en wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ook laten zien hoe jij normaal je eyeliner aanbrengt. Onze specialist kan dan naar dit resultaat toewerken. Er zijn hierbij een aantal verschillende keuzes. Ten eerste moet je al een keuze maken of je alleen boven, alleen onder of rondom je hele oog permanente eyeliner aan laat brengen. Zodra je dit weet kan er bepaald worden wat je precies wilt laten doen. Hieronder geven we je de keuzes die je hebt:

Stipjes tussen de wimpers: Door enkel een paar stipjes tussen de wimpers te plaatsen, worden de ogen benadrukt, zonder dat het lijkt alsof je ogen zijn opgemaakt. Deze optie is goed geschikt voor vrouwen en mannen die een wat frissere blik willen hebben. Ook mensen met blonde wimpers kiezen graag voor deze optie om de ogen iets sprekender te maken.

Een lijntje: De eyeliner wordt iets dikker gemaakt door niet alleen stipjes, maar een volledig lijntje te plaatsen. Met een dun lijntje langs het ooglid blijft het subtiel, maar je kunt ook een dikkere lijn laten zetten. Je krijgt dan al meer de indruk dat je bent opgemaakt. Je kunt het eventueel ook laten uitbreiden met een wing. Vrouwen vinden dit vaak ideaal, omdat niet iedereen de handigheid heeft om dit bij zichzelf met oogpotlood aan te brengen.

Twee verschillende kleuren: Wanneer je kiest voor een dikker lijntje, kun je ervoor kiezen om deze in twee verschillende kleuren te laten zetten. Eerst wordt er een dun lijntje geplaatst in de gekozen basiskleur. Daarna wordt de lijn met een andere kleur dikker gemaakt. Deze kleur kan het beste gekozen worden aan de hand van de kleur van je ogen. Met dit contrast krijg je het mooiste resultaat.

Eyeliner hoeft niet altijd zwart te zijn. Het mooiste resultaat krijg je als de kleur past bij je ogen, de kleur van jouw wimpers en bij je huid. Met al deze factoren wordt rekening gehouden bij het kiezen van de juiste kleur. Door de eyeliners eerst op de huid te tekenen, kan er geëxperimenteerd worden met kleur en vorm. Zo kun je van tevoren zien wat het resultaat gaat worden, en kan dit eventueel nog worden gecorrigeerd. Pas als je helemaal tevreden bent met de opzet begint de behandeling.

Behandeling

Het aanbrengen van PMU eyeliner is te vergelijken met het laten zetten van een tatoeage. Met een naald wordt pigment in de huid geprikt. Het verschil met een tatoeage is dat bij PMU het pigment minder diep in de huid komt.

Het laten aanbrengen van PMU is nooit geheel pijnloos, al is het afhankelijk van jouw eigen pijngrens hoe erg het zal zijn. Als je graag een behandeling wilt met zowel eyeliner boven als onder, maar je twijfelt of je de pijn wel aankunt, is het belangrijk om dit aan te geven. Je kunt  er dan voor kiezen om eerst van beide ogen de bovenkant te doen. Mocht het meevallen kan daarna altijd nog de onderkant gedaan worden. Je kunt van tevoren ook een verdovende crème gebruiken (Emla crème). Aangezien dit een medische behandeling is kan deze crème alleen verkregen worden via de huisarts.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zullen de oogleden nog wat te donker lijken. Dit komt doordat ook de bovenste laag van de huid verzadigd is met pigment. Deze wordt echter continu vernieuwd, waardoor tijdens de eerste week de kleur zal vervagen. Na vier tot zes weken is de huid voldoende hersteld en wordt de behandeling herhaald. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Na deze behandeling is de eyeliner voor de komende paar jaar permanent.

Voor een goed resultaat is het belangrijk om de oogleden na elke behandeling goed te verzorgen. Tijdens de eerste paar dagen kan contact met water en zonlicht ervoor zorgen dat de eyeliner extra vervaagt. Het is daarom aan te raden om vóór de behandeling te douchen. Je ogen kunnen daarnaast de eerste paar dagen net aanvoelen alsof je net flink hebt gehuild, en de oogleden kunnen wat jeuken. Dit is allemaal normaal en zal vanzelf wegtrekken. Probeer niet in je ogen te wrijven, maar koel het eventueel door er iets koels tegenaan te houden. Naast deze tips krijg je bij ons alle informatie en gratis nazorgproducten mee voor de verzorging van jouw oogleden.

 

 

 

Waarom voor ons

  • Wij alleen werken met hoogwaardige cosmetische producten
  • Hebben jarenlange ervaring met gezicht behandelingen en liefde voor het vak.
  • Aantrekkelijke prijzen en regelmatige acties

Bekijk Tarieven