Permanente Makeup

 

WENKBRAUWEN

Waarom permanente make-up?

Wenkbrauwen zijn de haartjes die op de bovenrand van onze oogkas groeien. Ze hebben een paar doelen. De haartjes zorgen ervoor dat zweet en vuil minder makkelijk in de ogen terecht kunnen komen. Ze hebben ook een belangrijke functie in het weergeven van emoties.

permanente-makeup-foto-1

Om deze laatste reden kijken wij tijdens een gesprek onbewust naar de wenkbrauwen van onze gesprekspartner. Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen, met name vrouwen, veel aandacht besteden aan hoe ze eruit zien. Om ze een mooiere vorm te geven worden ze geëpileerd en / of aangezet met wenkbrauwpotloden. Vooral het epileren brengt wat risico’s met zich mee. Na verloop van tijd groeien de haartjes niet meer terug, wat ervoor kan zorgen dat de wenkbrauwen te dun worden.

Permanente make-up kan in veel gevallen uitkomst bieden om mooie, natuurlijke wenkbrauwen na te maken. Het pigment kan geen zweet en vuil tegenhouden, maar wel de gezichtsexpressie beter laten overkomen. Het is geschikt voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen of dunne wenkbrauwen heeft, niet tevreden is met de vorm van de wenkbrauwen, of geen zin heeft om dagelijks make-up aan te brengen.

Vóór de behandeling

Het aanbrengen van PMU verdient veel aandacht, vooral bij de wenkbrauwen. Het pigment blijft één tot vier jaar zitten, dus het zou erg vervelend zijn als er een fout wordt gemaakt. Je wilt immers niet naar huis gaan met twee ongelijke wenkbrauwen!

Voordat de permanente make-up behandeling kan beginnen, moet er eerst goed gekeken worden naar wat voor soort wenkbrauw het beste bij jou past. Er zijn verschillende gezichtsvormen en daarmee verschillende type wenkbrauwen. Van nature groeien wenkbrauwen namelijk langs de rand van je oogkassen, en volgen daarmee jouw gezichtsvorm. Er bestaat een makkelijke test waarbij je kunt zien hoe jouw wenkbrauwen zouden moeten zijn.

De ideale wenkbrauw vormwenkbrouw

We gaan uit van drie lijnen. Je wenkbrauw begint boven je binnenste ooghoek. Dit kun je meten door een pen of latje tegen je neusvleugel aan te houden, en recht langs je ooghoek te laten lopen. Het einde van je wenkbrauw ligt iets buiten je buitenste ooghoek. Vanaf je neusvleugel volg je een schuine lijn langs je buitenste ooghoek naar het einde van de wenkbrauw. De laatste lijn bepaalt waar het hoogste punt van je wenkbrauw hoort te zitten. Kijk hiervoor recht vooruit en trek een lijn vanaf de neusvleugel schuin  omhoog langs de buitenkant van je pupil.

We gaan hier wel uit van een gezicht waarbij de beide ogen ongeveer één oogbreedte uit elkaar staan. Bij een gezicht waar de ogen iets verder uit elkaar staan, kunnen de wenkbrauwen het beste verder naar binnen (richting de neus) lopen om deze afstand te verkleinen. Andersom kunnen de wenkbrauwen van ogen die dichter op elkaar staan beter iets verder naar buiten beginnen om de afstand te vergroten.

Gezichtsvormen

Nu je weet hoe breed je wenkbrauwen moeten zijn en waar het hoogste punt zit ben je er nog niet. Je kunt de wenkbrauwen immers rond of hoekig maken, en het hoogste punt in verhouding hoog of laag houden. Er moet nu naar de gezichtsvorm gekeken worden om de vorm verder te definiëren. Hieronder zie je een overzicht van welke wenkbrauw het beste bij welke gezichtsvorm past.

 

Ovaal

De ovale gezichtsvorm wordt vaak gezien als de meest ideale. Meerdere wenkbrauwvormen zullen mooi staan, al passen licht gebogen wenkbrauwen het mooist bij deze vorm.

 


langwerpig

Langwerpig

Voor een langwerpig gezicht is een wat plattere wenkbrauw aan te raden. Op deze manier zal het gezicht wat korter lijken en behoud je een vriendelijke uitstraling.

 

 


rond

Rond

In tegenstelling tot een langwerpig gezicht, kun je met een rond gezicht deze wat langer en smaller laten lijken door het hoogste punt van de wenkbrauw wat hoger dan gemiddeld te hebben. De wenkbrauwen moeten niet te rond worden gemaakt, want anders lijkt het gezicht nog ronder. Een hoekige wenkbrauw is de beste optie.

 


vierkant

 

Vierkant

Je hebt hier twee keuzes. Je kunt een hoekig of vierkant gezicht zachter maken door de wenkbrauwen extra hoekig te maken, of door ze een hoge, zachte boog te geven.


 

ruit

Ruit

Bij deze gezichtsvorm steken de jukbeenderen extra uit. Je kunt het bovenste deel van je gezicht smaller laten lijken door gebogen wenkbrauwen te maken die een klein beetje golven (een beetje als de letter S). Het is een fijne vorm die veel mensen mooi vinden. Deze wenkbrauwvorm kan ook bij een hoekig gezicht mooi staan.

 


hart

Hart

Net als bij de ruitvorm is ook hier de bovenkant van je gezicht iets breder. Met een ronde en gebogen wenkbrauw die niet te lang is, krijg je het mooiste effect..

 

 


 

Bij het intakegesprek wordt er van deze basis uitgegaan bij het bepalen van de uiteindelijke vorm van de wenkbrauw. Uiteraard houden wij ook rekening met jouw persoonlijke smaak en wensen, maar wij willen graag dat je tevreden naar huis gaat met wenkbrauwen waar je een paar jaar lang plezier van zult hebben. Wij zullen je daarom altijd adviseren om te kiezen wat bij jou het natuurlijkst staat, en niet wat op dat moment in de mode is.

De behandeling

Het laten zetten van permanente make-up heeft veel weg van tatoeëren, alleen wordt het pigment minder diep in de huid  aangebracht. Hiervoor zijn er meerdere technieken ontwikkeld. Deze worden hieronder besproken.

Haartjes techniek

Met de haartjestechniek worden er fijne lijntjes met een naald in de huid getekend. Van een afstand zijn deze niet van echte haartjes te onderscheiden. Belangrijk voor een goede uitvoering van deze techniek is dat de lijntjes niet als een barcode naast elkaar liggen. Als je goed kijkt naar je wenkbrauwen, kun je zien dat de haartjes allerlei kanten op groeien en over elkaar heen liggen. De lijntjes zullen ook in meerdere richtingen worden gezet om een natuurlijk effect te creëren.

Het is onze ervaring dat deze techniek minder pijnlijk is dan de hairstroke techniek (met mesjes) en dat het resultaat langer mooi blijft.

Schaduw techniek

Je kunt je wenkbrauwen voller laten lijken door simpelweg meer haartjes te laten tekenen. Het gevaar bestaat dan echter dat de afzonderlijke haartjes niet meer goed zichtbaar zijn, en het natuurlijke resultaat verloren gaat. In plaats daarvan kan er gekozen worden voor de schaduwtechniek. Met deze techniek lijkt het net alsof de wenkbrauwen zijn ingekleurd met oogpotlood. De kleur is vaak iets lichter dan de wenkbrauwhaartjes om een mooie egale wenkbrauw te krijgen waarbij de details (de haartjes) zichtbaar blijven.

3D techniek

Om een 3D-effect te creëren wordt er niet veel anders gedaan dan de bovenstaande technieken te combineren. Eerst worden er met de haartjes techniek wenkbrauwhaartjes getekend en vervolgens wordt er schaduw toegevoegd om extra diepte te krijgen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling duur ca. 1.5 tot 2 uur

Intakegesprek

Voor de behandeling begint vindt er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats!

Tijdens het INTAKEGESPREK wordt er samen met u gekeken naar uw wensen, de vorm en de kleur van de wenkbrauwen.

Bij angst voor pijn +/- 30 min

Er kan een plaatselijke verdoving (emla creme) worden gebruikt. Dit kunt u via de huisarts/apotheek regelen en meenemen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zullen de wenkbrauwen nog wat te donker lijken. Dit komt doordat de huid verzadigd is met pigment. Tijdens de eerste week zullen ze vanwege de natuurlijke vernieuwing van de huid vervagen. Na de herstelperiode van minimaal vier tot zes weken zal de behandeling herhaald worden. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Hierna zijn de wenkbrauwen voor de komende paar jaar permanent.

Voor een goed resultaat is het belangrijk om de wenkbrauwen na elke behandeling goed te verzorgen. Je krijgt alle informatie en een gratis nazorgproduct mee die je nodig hebt. Vermijd tijdens de eerste week na de behandeling in ieder geval zoveel mogelijk contact met water en zonlicht, om te voorkomen dat de wenkbrauwen extra vervagen.

Eyeliner

Waarom permanente make-up?

Make-up voor bij de ogen, zoals mascara en oogpotlood, worden van alle gezichtsmake-up het meeste gebruikt. Oogpotlood of eyeliner wordt gebruikt om de ogen sprekender te maken. Door het donkere lijntje aan de rand van de oogleden lijken de wimpers voller. Dit trekt de aandacht naar de ogen, en wordt als aantrekkelijk gezien. Het is ideaal als je weinig wimpers hebt.

Eyeliner wordt door veel vrouwen gebruikt, maar de aanschaf van make-up kan op den duur aardig in de kosten oplopen. Daarnaast kost het elke dag tijd om de make-up netjes aan te brengen. Permanente make-up is dan een goede investering. Permanente eyeliner is echter niet alleen geschikt voor vrouwen die tijd en geld willen besparen. Ook mannen kiezen ervoor om stipjes tussen de wimpers te zetten. Met permanente eyeliner krijg je een natuurlijke look zonder veel gedoe, en je zult je een stuk fijner voelen met hoe je ogen eruitzien.

Hoe werkt het?

Het aanbrengen van PMU verdient veel aandacht. Niet alleen komt de naald dicht in de buurt van je ogen, maar het zou erg vervelend zijn als er een fout wordt gemaakt. Het pigment blijft namelijk één tot vier jaar zitten, en je wilt niet naar huis gaan met twee ongelijke eyeliners!

Voorbereiding

Wanneer je bij ons binnenkomt, is er eerst een intakegesprek. We bespreken met jou wat je wilt laten doen, en wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ook laten zien hoe jij normaal je eyeliner aanbrengt. Onze specialist kan dan naar dit resultaat toewerken. Er zijn hierbij een aantal verschillende keuzes. Ten eerste moet je al een keuze maken of je alleen boven, alleen onder of rondom je hele oog permanente eyeliner aan laat brengen. Zodra je dit weet kan er bepaald worden wat je precies wilt laten doen. Hieronder geven we je de keuzes die je hebt:

Stipjes tussen de wimpers: Door enkel een paar stipjes tussen de wimpers te plaatsen, worden de ogen benadrukt, zonder dat het lijkt alsof je ogen zijn opgemaakt. Deze optie is goed geschikt voor vrouwen en mannen die een wat frissere blik willen hebben. Ook mensen met blonde wimpers kiezen graag voor deze optie om de ogen iets sprekender te maken.

Een lijntje: De eyeliner wordt iets dikker gemaakt door niet alleen stipjes, maar een volledig lijntje te plaatsen. Met een dun lijntje langs het ooglid blijft het subtiel, maar je kunt ook een dikkere lijn laten zetten. Je krijgt dan al meer de indruk dat je bent opgemaakt. Je kunt het eventueel ook laten uitbreiden met een wing. Vrouwen vinden dit vaak ideaal, omdat niet iedereen de handigheid heeft om dit bij zichzelf met oogpotlood aan te brengen.

Twee verschillende kleuren: Wanneer je kiest voor een dikker lijntje, kun je ervoor kiezen om deze in twee verschillende kleuren te laten zetten. Eerst wordt er een dun lijntje geplaatst in de gekozen basiskleur. Daarna wordt de lijn met een andere kleur dikker gemaakt. Deze kleur kan het beste gekozen worden aan de hand van de kleur van je ogen. Met dit contrast krijg je het mooiste resultaat.

Eyeliner hoeft niet altijd zwart te zijn. Het mooiste resultaat krijg je als de kleur past bij je ogen, de kleur van jouw wimpers en bij je huid. Met al deze factoren wordt rekening gehouden bij het kiezen van de juiste kleur. Door de eyeliners eerst op de huid te tekenen, kan er geëxperimenteerd worden met kleur en vorm. Zo kun je van tevoren zien wat het resultaat gaat worden, en kan dit eventueel nog worden gecorrigeerd. Pas als je helemaal tevreden bent met de opzet begint de behandeling.

Behandeling

Het aanbrengen van PMU eyeliner is te vergelijken met het laten zetten van een tatoeage. Met een naald wordt pigment in de huid geprikt. Het verschil met een tatoeage is dat bij PMU het pigment minder diep in de huid komt.

Het laten aanbrengen van PMU is nooit geheel pijnloos, al is het afhankelijk van jouw eigen pijngrens hoe erg het zal zijn. Als je graag een behandeling wilt met zowel eyeliner boven als onder, maar je twijfelt of je de pijn wel aankunt, is het belangrijk om dit aan te geven. Je kunt  er dan voor kiezen om eerst van beide ogen de bovenkant te doen. Mocht het meevallen kan daarna altijd nog de onderkant gedaan worden. Je kunt van tevoren ook een verdovende crème gebruiken (Emla crème). Aangezien dit een medische behandeling is kan deze crème alleen verkregen worden via de huisarts.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zullen de oogleden nog wat te donker lijken. Dit komt doordat ook de bovenste laag van de huid verzadigd is met pigment. Deze wordt echter continu vernieuwd, waardoor tijdens de eerste week de kleur zal vervagen. Na vier tot zes weken is de huid voldoende hersteld en wordt de behandeling herhaald. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Na deze behandeling is de eyeliner voor de komende paar jaar permanent.

Voor een goed resultaat is het belangrijk om de oogleden na elke behandeling goed te verzorgen. Tijdens de eerste paar dagen kan contact met water en zonlicht ervoor zorgen dat de eyeliner extra vervaagt. Het is daarom aan te raden om vóór de behandeling te douchen. Je ogen kunnen daarnaast de eerste paar dagen net aanvoelen alsof je net flink hebt gehuild, en de oogleden kunnen wat jeuken. Dit is allemaal normaal en zal vanzelf wegtrekken. Probeer niet in je ogen te wrijven, maar koel het eventueel door er iets koels tegenaan te houden. Naast deze tips krijg je bij ons alle informatie en gratis nazorgproducten mee voor de verzorging van jouw oogleden.