Rimpels verminderen

Wat zijn rimpels?

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid.  Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren. Dit noemen we ook wel mimiek rimpels.

 

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

 

Rimpels verminderen

Er zijn verschillende methodes om rimpels te verminderen. Eén van deze methodes is de Fibroblast Plasma techniek. Door een plasmatische flits laten we de huid naast de rimpel krimpen, waardoor de rimpel zelf minder diep wordt. Bij elk flitsje ontaat een bruin puntje. Deze puntjes worden, afhankelijk van het te behandelen gebied, strategisch geplaatst waardoor de huid direct zichtbaar krimpt en de overtollige huid wordt gelift. De pen raakt de huid dus niet aan en de huid blijft gesloten. Er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglifting.

Tevens worden in de diepere huidlaag (lederhuid) de fibroblasten geactiveerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.  Deze methode heeft een korte hersteltijd, er wordt niet gesneden, dus geen littekens en hechtingen. De bruine puntjes worden kleine korstjes, die er na een aantal dagen vanzelf afvallen en  kan de huid een aantal dagen licht gezwollen zijn. Dit is een normaal verschijnsel.

De volgende rimpels kunnen met deze techniek worden behandeld:

*Voorhoofd rimpels

*Fronslijnen

*Rokerslijntjes en  mondrimpeltjes

*Kraaienpootjes

*Neus lippenplooi

 

Resultaat

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langduri, maar omdat de behandeling nog niet zo heel lang bestaat, is nog lastig te vermelden hoelang langdurig is. Na 1 behandeling is het resultaat al zeer goed zichtbaar.  Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog 6-8 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar.

Bij extreem overhangende huid zullen, ofwel meer behandelingen nodig zijn, ofwel door verwezen worden naar een plastisch chirurg voor de traditionele ooglid-lifting. Dit wordt vooraf in de intake besproken.

 

mondlijntjes

 

fronslijntjes

Waarom voor ons

  • Wij alleen werken met hoogwaardige cosmetische producten
  • Hebben jarenlange ervaring met gezicht behandelingen en liefde voor het vak.
  • Aantrekkelijke prijzen en regelmatige acties

Bekijk Tarieven