Nazorg Plasma behandeling

 Na een Plasmamedical behandeling ervaren de meeste mensen een branderig gevoel, dat vergelijkbaar is met zonnebrand. Dit verdwijnt na enkele uren. Daarnaast kan zwelling ontstaan zowel boven als onder de ogen.

Deze reacties kunnen per persoon verschillen en kan soms langer aanhouden. Als u zich hierdoor minder prettig voelt kunnen ontstekingsremmers zoals Ibuprofen verlichting geven.

Een pijnstiller zoals Paracetamol of Finimal 2x 500 mg mag uiteraard ook.

 

Het beste is om het behandelde gebied zo droog mogelijk te houden voor een snel herstel. Dus de eerste twee dagen geen créme of zalf gebruiken. Wel mag u koelen met een koelelement (doek ertussen) of kort een koud, niet al te nat washandje erop te houden.

 

Deze reacties horen bij het natuurlijke genezingsproces en in sommige gevallen kan de roodheid en zwelling een aantal dagen aanhouden. Koelen met water of een natte washand werkt in dit geval kalmerend en helpt de zwelling te verminderen. Het tranen van de ogen kan in sommige gevallen voorkomen. Het beste is om het behandelde gebied zo droog mogelijk te houden voor een snel herstel. Dus de eerste twee dagen geen créme of zalf gebruiken.

 

Bij het genezingsproces van het behandelde gebied ontstaan heel kleine korstjes op de kleine gaatjes die met plasma in uw huid zijn gemaakt. Deze zullen vanzelf loslaten (niet krabben of wrijven). Deze korstjes houden ongeveer 5-7 dagen aan en verdwijnen dan weer vanzelf. Gewoon douchen is geen enkel probleem na de behandeling, echter zwemmen en sauna raden wij sterk af. Na 48 uur mag u camouflage aanbrengen.

 

Als uw huid weer is genezen na ca 7 a 8 dagen, adviseren wij het gebruik van hoge zonnebrandcrème om zonnebrand te voorkomen. De huid blijft zeker tot 3 maanden na de behandeling gevoelig hiervoor.

 

Het resultaat is optimaal na ca 3 tot 4 maanden i.v.m. de collageenwerking. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig voor een mooi resultaat. Deze herhalingsbehandeling kan na ca 3 maanden.

 

Wanneer u deze nazorginstructies goed opvolgt, werkt dit mee een snel herstel van uw huid.

Waarom voor ons

  • Wij alleen werken met hoogwaardige cosmetische producten
  • Hebben jarenlange ervaring met gezicht behandelingen en liefde voor het vak.
  • Aantrekkelijke prijzen en regelmatige acties

Bekijk Tarieven