Coagulatie (spotremover)

Spotremover

Iedereen heeft wel eens last van een rood vlekje, steelwratjes, couperose, pigmentvlekken of een andere onregelmatigheid op het gezicht of op het lichaam.

Met behulp van de Spot Remover kunnen we deze oneffenheden weg werken.

Soms gebeurt dit binnen enkele minuten en bij andere gevallen moet dit in een kuurverband worden herhaald tot het gewenste resultaat.

Het apparaat werkt op basis van hoogfrequente wisselstroom wat wordt omgezet in warmte. De huidaandoening wordt met een speciaal staafje aangestipt en de warmte zorgt ervoor dat de oneffenheid binnen enkele minuten verdwijnt. Direct resultaat door thermo-coagulatie.

Afhankelijk van de gevoeligheid per persoon is de behandeling nagenoeg pijnloos en er zijn geen bijwerkingen.

Behandelmogelijkheden:

Het verwijderen van o.a:

 • Couperose (rode adertjes)
 • Spinvormige adertjes  (spider naevi)
 • Bloedblaasje
 • Pigmentvlekken / Ouderdomsvlekken
 • Permanente make-up 
 • Steelwratjes

Voordeel:

De Spot Remover is geen laser. Het voordeel van dit systeem is dat het uiterst weefselvriendelijk is. Het apparaat geeft kleine impuls schokjes en er is in de meeste gevallen direct resultaat te zien.

Na de behandeling krijgt u korstvorming. Hier mag u niet aan krabben. Het behandelde oppervlak dient verzorgd te worden met het u geadviseerde product voor optimaal resultaat.
Ook mag de behandelde plek de eerste dagen niet in aanraking komen met water, direct zonlicht of onder de zonnebank. Bij  pigment- en ouderdomsvlekken verwijderen, kan er een licht vlekje overblijven, maar dit is minimaal vergeleken met een laserbehandeling.

Verwijderen pigmentvlekken
spot       spot

Voor                                                          Na

Bij twijfel is het noodzakelijk dat u uw huisarts raadpleegt omtrent de aard van een aandoening.

Thuisverzorging:

Bij bovengenoemde behandelingen is het van belang dat de cliënt het behandelgebied thuis met het juiste preparaat verzorgt om een snel en goed herstel te verkrijgen. Zonder deze preparaten kan het resultaat beneden verwachting zijn.

De korstvorming duurt in de regel 5-10 dagen.

Bij enkele van de besproken behandelingen kan het nodig zijn om, na afloop van de behandeling en ook thuis, het behandelgebied tegen irritatie van buitenaf te beschermen met een pleister of gaasje.

U dient m.b.t. de verzorging van het behandelgebied rekening te houden met het volgende:

 • De huid mag 3 dagen niet gestimuleerd worden door zon, warm wassen, sauna en alle andere zaken die de doorbloeding stimuleren. Geparfumeerde producten dienen vermeden te worden.
 • Het behandelgebied dient goed te beschermen met een creme , evt met een spf 30
 • De korstvorming mag op geen enkele manier verwijderd worden.
 • Na 3 dagen mag de huid, indien nodig, gecamoufleerd worden.

De behandeling is niet voor iedereen geschikt, contra indicaties zijn:

 • Melanomen [ga hiermee altijd naar uw huisarts]
 • Pacemaker
 • Hartritme stoornissen
 • Bloedziekte
 • Bloedverdunners (in overleg)
 • Koorts
 • Epilepsie
 • Chemotherapie
 • Zwangerschap
 • Suikerziekte
 • Herpes (actief)

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandeltechniek waarbij door de gespecialiseerde schoonheidsspecialist goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet.Vervolgens wordt met een naaldhouder met klein wegwerpnaaldje dat verbonden is met het coagulatieapparaat, de huidoneffenheden weg- of dichtgebrand. Tijdens de behandeling van couperose gaat de gespecialiseerde schoonheidsslecialist met een klein wegwerpnaaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg. Bij steelwratjes en fibromen verdampt/ verzeept het weefsel, waardoor er een klein oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Dit geneest ook als zodanig. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit meestal volledig binnen 10 dagen, op andere plekken van het lichaam kan het soms drie weken duren.

Voor wie is coagulatie geschikt?

Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn couperose, spider naevi, bloedblaasjes (bloedblaartjes), fibromen, en steelwratjes.

Couperose (teleangiëctasiën), spider naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn wegwerpnaaldje het bloedvaatje dicht gebrand. Na de behandeling van couperose kan de huid enige tijd rood zien en er zouden kleine puntkorstjes ontstaan.

Steelwratjes en fibromen zijn goedaardige huid aangroeisels en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het steelwratje of fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf af valt.

Nazorg

Hoe moet de huid verzorgd worden na de coagulatiebehandeling? Het is verstandig de kleine wondjes minstens 5 dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijd daarom zwembad of sauna. Het is verstandig om de behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de coagulatiebehandeling niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Bij behandeling van couperose, moet men bovendien rekening houden met de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden, dus beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en niet te fanatiek sporten.

Ons advies

Bij alle behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. De schoonheidsspecialist kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koude verschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek niet aan te bevelen, en vergroot roken de kans op nieuwe couperose vaatjes.

 

Waarom voor ons

 • Wij alleen werken met hoogwaardige cosmetische producten
 • Hebben jarenlange ervaring met gezicht behandelingen en liefde voor het vak.
 • Aantrekkelijke prijzen en regelmatige acties

Bekijk Tarieven